Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

οι σχέσεις του Ιωάννη Μεταξά με την Εβραική Ελληνική κοινότητα και την Μασωνία



Οι άριστες σχέσεις μεταξύ των εν Ελλάδι Εβραίων και του Ιωάννη Μεταξά είναι ένα θέμα που συστηματικά και εντέχνως έχουν αποκρύψει τα μεγάλα ΜΜΕ.

Σας παραπέμπουμε στο βιβλίο του κορυφαίου Γαλλοεβραίου ιστορικού Μπερνάρ Πιερόν,Εβραίοι και Χριστιανοί στην Νεότερη Ελλάδα",που πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία το 1996 και μεταφράστηκε στα ελληνικά το 2004 από τις εκδόσεις "Πόλις",σελίδες 243-257.

Εκεί μαθαίνουμε τα εξής συγκλονιστικά:
1)Όταν έγινε η Δικτατορία της 4ης Αυγούστου 1936,οι Εβραίοι όλου του κόσμου πανηγύριζαν γιατί γνώριζαν ότι ο Μεταξάς είναι φανατικός φιλοσημίτης! 2)Τον Σεπτέμβριο του 1936 ο Μεταξάς ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη και υποσχέθηκε απόλυτη προστασία στους Εβραίους. Γρήγορα πήρε μια σειρά ευνοϊκότατων μέτρων υπέρ τους,μεταξύ των οποίων το χάρισμα πολλών εκατομμυρίων δραχμών σε φόρους που χρωστούσαν οι Εβραϊκές κοινότητες. 3)Σε αντίθεση με τους λοιπούς εθνικιστές Δικτάτορες της εποχής(Χίτλερ,Μουσολίνι,Φράνκο)ο Μεταξάς δεν εξέδωσε κανένα φυλετικό νόμο εις βάρος των Εβραίων. Σε ανταπόδοση οι ευγνώμονες Εβραίοι(με επικεφαλής τον φιλομεταξικό Αρχιραββίνο της Θεσσαλονίκης Κόρετς) υποστήριζαν ανοιχτά τον Μεταξά και έτρεχαν να δώσουν πρώτοι στους εράνους που έκανε για την Εθνική Άμυνα! 4)Αντιθέτως οι Εβραίοι μισούσαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο,διότι τον θεωρούσαν αντισημίτη και υποκινητή όλων των Ελληνικών Αντισημιτικών Οργανώσεων με κορυφαία την περίφημη "Τρία Έψιλον" την οποία ο Μεταξάς έσπευσε να διαλύσει αμέσως μόλις ανέβηκε στην Εξουσία! 5)Τελευταίο και συγκλονιστικότερο όλων σύμφωνα με τον Μπερνάρ Πιερόν ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχεδίαζε ρατσιστικό πογκρόμ εις βάρος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης εφ' όσον επικρατούσε το κίνημα του Πλαστήρα της 1ης Μαρτίου 1935.Τελικά ο Γιαχβέ βοήθησε τον Κονδύλη να καταστείλει το Βενιζελικό κίνημα και οι Εβραίοι διασώθηκαν για 8 χρόνια μέχρι που τους βρήκε ο Χίτλερ.

(δημοσιευμένο στα φιλικά ιστολόγια "antipliroforisi.blogspot.com" και "promitheasblog.com")


Δικός μας σχολιασμός.

Αναμφίβολα ο Ιωάννης Μεταξάς δημιούργησε ένα προσωποπαγές καθεστώς με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα υπόλοιπα φασιστικά καθεστώτα που είχαν επικρατήσει στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης του Μεσοπολέμου. Μια ασήμαντη ίσως, αλλά χαρακτηριστική διαφοροποίηση ήταν οι άριστες σχέσεις που διατήρησε ο Ιωάννης Μεταξάς και η 4η Αυγούστου με την Εβραϊκή πολυπληθή κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Θεωρούμε υπερβολικά αυτά που γράφονται στο βιβλίο για τον αντισημιτισμό του Ελ. Βενιζέλου. Είναι αλήθεια βέβαια ότι επί διακυβέρνησης του έλαβαν χώρα επιθέσεις φιλοφασιστικών οργανώσεων κατά των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Ο ίδιος πάντως από το βήμα της βουλής τις καταδίκασε φραστικά.
Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε μασώνος 24ου βαθμού (είχε δηλαδή εξαντλήσει την ιεραρχία της εν λόγω μυστικιστικής οργάνωσης κάτι που φαίνεται και από το "ημερολόγιο" του), αλλά όταν ανέλαβε πρωθυπουργός το 1936 ανέστειλε την λειτουργία της μασονικής στοάς των Αθηνών. κατά την γνώμη μου κακώς αναφέρεται ότι ο Ιωάννης μεταξάς διέλυσε την φασίζουσα οργάνωση 3Ε. Η οργάνωση παρήκμασε όταν σημαντικά ιδρυτικά στελέχη της προσχώρησαν στο Λαϊκό κόμμα πριν τις κρίσιμες εκλογές του 1935.

Ο λόγος που παραθέτω τις λεπτομέρειες αυτές είναι για να σας δείξω ότι οι γενικεύσεις είναι θανάσιμες για την αναζήτηση της αλήθειας στην Ιστορική επιστήμη και συνήθως αποτελούν εξαιρετικό καταφύγιο για τυποποιημένα ιδεολογικά καλούπια)


ΠΗΓΗ: http://www.istorikathemata.com/2009/12/blog-post_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου